Nieuwe spoorverbinding tussen Venlo en Polen

VENLO - Een nieuwe spoorverbinding tussen Nederland en Polen is succesvol in gebruik genomen. De zogenaamde “Jopocus” rijdt vier keer per week van de Cabooter terminal in Venlo naar de Clip terminal bij Poznan. Deze trein rijdt in opdracht van vidaXL in samenwerking met meerdere bedrijven. Hij is uniek omdat niet-kraanbare trailers kunnen worden meegenomen. Via een platform, wat lijkt op een enorme brancard, kunnen opleggers met een kraan eenvoudig op de trein worden gezet.

 

Duurzaam succes

vidaXL heeft de ambitie om op een duurzame manier goederen te transporteren tegen de laagste kosten. Samen met de vaste gebruikers streeft het Venloos bedrijf naar een dagelijkse treinverbinding met Polen. Deze samenwerking zorgt op termijn voor 29.000 vrachtwagens minder op de weg tussen Venlo en Poznan. Dat is een vermindering van 24 miljoen transportkilometers en een besparing van 60.000 ton CO2 per jaar.

 

Een betere supply chain

De overstap op goederenvervoer per spoor levert nog meer voordelen op. Matthijs Zwart is directeur transport bij vidaXL en geeft aan: “de huidige transportmarkt, het chauffeurstekort en de drukte op het wegennet dwingt het bedrijfsleven te zoeken naar alternatieven. Voor vidaXL is dit een van de stappen die worden gezet om tot een sterk transportnetwerk binnen Europa te komen. Zo maken we ons klaar voor de verwachte groei van vidaXL”.

 

Over vidaXL

vidaXL is een online retailer. Het Venloos bedrijf heeft webshops in 29 landen in Europa, Australië en de Verenigde Staten en biedt een verrassend assortiment aan scherp geprijsde producten in categorieën als huis & tuin, meubels, sportartikelen en nog veel meer.

 

Download PDF
Download PDF
Over vidaXL

vidaXL is a rapidly growing international online retailer. Our success is based on our belief that things can always be better and cheaper: ‘Expect more’. Because nobody likes to pay too much for products. We are continually expanding our product range and offer the best products for the best price. We like to go the extra mile for our customers by improving popular products and making them even cheaper.