vidaXL BOUWT TWEEDE DISTRIBUTIECENTRUM VAN 80.000 M² IN VENLO

Venlo, 30-04-2019

 

vidaXL BOUWT TWEEDE DISTRIBUTIECENTRUM VAN 80.000 M2 IN VENLO

 

Wegens snelle groei gaat internationale online retailer vidaXL beginnen met de bouw van een tweede distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo. Het nieuwe dc wordt naar verwachting in maart 2020 opgeleverd.

 

Eind 2017 heeft vidaXL al een nieuw distributiecentrum van ongeveer 100.000 m² in Venlo in gebruik genomen. Het bedrijf met grote ambities opende in 2018 een dropshipping programma1), wat een groot succes is gebleken. Als gevolg van de snelle groei die mede veroorzaakt wordt door dropshippers, is het bedrijf alweer uit haar jasje gegroeid en is er behoefte aan een tweede dc.

 

De bouw van het tweede distributiecentrum met een totale gebruiksoppervlakte van 80.000 m² op Trade Port Noord zal beginnen in mei 2019. Het totaaloppervlak van deze twee panden bestaat dan uit ca. 180.000 m². Er is wederom voor Venlo gekozen als uitvalsbasis vanwege de logistieke voordelen en de ligging van het huidige dc.

 

De komst van de nieuwbouw heeft vanzelfsprekend een positief effect op werkgelegenheid. Het eerste pand is al voorzien van een BREEAM certificaat ‘very good’ en voor de nieuwbouw wordt hetzelfde doel nagestreefd. Bij het tweede distributiecentrum zal het gehele dak worden benut voor zonnepanelen. Deze worden naar verwachting in de loop van 2020 geplaatst en in gebruik genomen.

 

1) Dropshipping is het doorverkopen van het assortiment van vidaXL via je eigen webshop of andere kanalen. De producten worden direct vanuit het distributiecentrum van vidaXL verzonden, waardoor de verkoper geen eigen voorraad nodig heeft.  

Download PDF
Download PDF
Over vidaXL

vidaXL is a rapidly growing international online retailer. Our success is based on our belief that things can always be better and cheaper: ‘Expect more’. Because nobody likes to pay too much for products. We are continually expanding our product range and offer the best products for the best price. We like to go the extra mile for our customers by improving popular products and making them even cheaper.