persbericht

vidaXL zet nieuwe stappen in snelle groei

·       Populair vidaXL-platform nu ook open voor andere verkopers

·       Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m²

·       ‘Kan niet, echt wel’ tv-campagne in Nederland

 

Venray, 3 februari 2017 - vidaXL bereikt een nieuwe mijlpaal met de start van de bouw van een nieuw distributiecentrum van ruim 100.000 m² in Venlo. Hiermee speelt de online retailer in op haar snelle internationale expansie en haar groeiambities. vidaXL is één van Europa’s snelst groeiende internationale online retailers en actief in 29 landen. Haar netwerk van populaire vidaXL-webshops wordt nu ook ontsloten voor andere retailers, zodat vidaXL-klanten uiteindelijk de keuze krijgen uit meer dan 100.000 producten tegen verrassend scherpe prijzen. Hiermee wil vidaXL de verwachtingen van klanten overtreffen en dat maakt zij onder de noemer ‘Kan niet, echt wel’ ook kenbaar in haar nieuwe tv-commercial in Nederland.

 

vidaXL is een snel groeiende online marktplaats waar klanten een enorm aanbod van producten kunnen vinden voor in en om het huis. Zij biedt via haar platform een verrassend assortiment aan op het gebied van Wonen en Tuin, Doe-het-Zelf, Huishoudelijke Artikelen, Buitenspeelgoed en Welness en Fitness. Het assortiment bestaat niet alleen uit het eigen scherp geprijsde vidaXL-assortiment, maar ook uit producten van A-merken. Om de succesvolle groei van haar platform te ondersteunen, start vidaXL met de bouw van een enorm internationaal distributiecentrum van ruim 100.000 m²: een verdubbeling van de huidige capaciteit en het grootse e-commerce distributiecentrum van Nederland.

 

vidaXL versnelt daarnaast haar verdere expansie door het openstellen van vidaXL voor externe verkopers. Sinds kort biedt zij andere retailers de mogelijkheid om online mee te groeien en hun producten aan ruim één miljard klanten in Europa, Australië en de Verenigde Staten aan te bieden via de vidaXL-webshops.

Door gebruik te maken van haar ervaring en technologie op het gebied van online marketing en in samenwerking met een overzichtelijke toegankelijke website en goed bereikbare klantenservice zal vidaXL zowel de omzet van de bij haar aangesloten retailers verhogen als de klanttevredenheid verhogen dankzij het ruimere assortiment.

 

De beste deal: een goed product voor een zeer scherpe prijs

“Als je op zoek bent naar de beste deal en een verrassend assortiment, kom dan naar vidaXL: een one-stop-shop waar je terecht kunt voor alle denkbare producten voor in en rond het huis. Met ons eigen vidaXL-merk bieden wij de klant het meest uiteenlopende assortiment van producten die moeilijk te vinden zijn of waarvoor je bij andere aanbieders veel meer betaalt”, vertelt Gerjan den Hartog, CEO en medeoprichter van vidaXL. “Zo hebben we zeer breed aanbod van huismerk-producten, waarbij we de volledige keten - van productontwikkeling tot verzending - beheersen en zo de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Hiermee bieden we een scherp alternatief en dat maakt vidaXL echt uniek. Ons platform is echt een marktplaats waar je van alles kunt ontdekken. We willen klanten een bijzondere winkelervaring bieden. Wat is leuker om de opwinding te voelen als je een geweldige deal hebt gesloten: een goed product, voor een hele goede prijs?”

 

Daarnaast onderscheidt vidaXL zich door een bedrijfscultuur die erop is gericht de verwachtingen van klanten te overtreffen. Den Hartog: “Klanten kunnen van ons altijd meer verwachten. Door onze ervaring als internationale retailer weten we wat klanten beweegt en met onze lage prijzen is de verrassing helemaal compleet. In de afgelopen tien jaar hebben we zo een succesvol concept in de markt gezet en naar 29 landen uitgerold. Dat deze formule werkt, blijkt uit de enorme groei die we hebben doorgemaakt. De afgelopen jaren groeiden wij jaarlijks met meer dan 50% en hebben wij 21 webshops in andere landen geopend. Door onze marktplaats stellen we online retailers in staat hierin met ons mee te groeien. Daarnaast geloven we in de kracht van ons eigen product en onze webshop en willen we dit door een uitbreiding naar uiteindelijk meer dan één miljoen producten aan zo veel mogelijk mensen aanbieden.”

 

Grensoverschrijdende distributie

Als onderdeel van haar groeiambities geeft vidaXL het startsein voor de bouw van een geheel nieuw internationaal distributiecentrum in Venlo. Hier zullen dagelijks ruim 60.000 bestellingen worden verwerkt en verstuurd naar alle Europese landen. De eerste paal van het distributiecentrum gaat in februari de grond in en het warehouse wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar operationeel.

 

 

Download PDF
Download PDF
Over vidaXL

vidaXL is a rapidly growing international online retailer. Our success is based on our belief that things can always be better and cheaper: ‘Expect more’. Because nobody likes to pay too much for products. We are continually expanding our product range and offer the best products for the best price. We like to go the extra mile for our customers by improving popular products and making them even cheaper.